Norge VS Polen

Kun timer til jeg og det norske laget entrer ringen her i Gostyn, Polen. Vi dro en gjeng nedover på torsdag kveld, og etter offisiell innveiing i går er vi klare for landskamp! Tilsammen seks boksere skal opp og måle krefter mot polakkene, og selv møter jeg en yngre men rutinert og dyktig jente som kapret en bronsemedalje på årets EM i aldersklassen under meg selv. Vet at jeg må være helt i mitt ess for å vinne denne kampen, og ser frem til en herlig styrkeprøve! Kampene dekkes på polsk TV og det er ventet et par tusen tilskuere på lekteren. Heia Norge!

En stor takk til J.I.Bygg AS❤

Sølv på Queens Cup

Denne uken har gått unna i en fei, og det nærmer seg med stormskritt avreise til Polen torsdag neste uke. Finalen på lørdag gikk ikke helt som planlagt, og jeg måtte lide tap på split decision etter en svært jevn kamp på høyt nivå. Endte da opp på andreplass og med sølvmedalje fra den anerkjente turneringa i Stralsund. Kommer sterkere tilbake neste år og da i de voksnes rekker som senior!

Det skal sies at jeg ikke er helt i toppform konkurransemessig akkurat for øyeblikket, men jeg vil likevel holde i gang med kamper utover høsten, samtidig som jeg fokuserer på å bygge opp fysiske kapasiteter og ha en høy treningsmengde. Dette medfører at det ikke blir tillagt alt for mye alvor i resultatene på kampene kommende måneder(selv om jeg selvfølgelig alltid kjemper knallhardt for seier.) Vender blikket fremover og gjør meg klar til kamp om en snau uke. Følg med!

FINAL count down

Bokset i går semifinale mot Tsjekkia, og kunne etter fire strevsomme og langtekkelige runder heldigvis reise armen som vinner. Hadde ikke helt hode og føtter med meg, men veldig gøy å få en bekreftelse på at jeg kan vinne kamper på høyt internasjonalt nivå uten at det stemmer 100% akkurat den dagen. Mål er mål som de sier, og for meg gjelder det nå kun å refokusere innfor lørdagens finale her i Tyskland! Møter da en hardtslående svenske, og jeg gleder meg masse til å gå opp i ringen igjen.

Back to basics

Jeg er nå i full gang med trening, skole og hverdagslivet igjen etter høstens tidligere begivenheter. Er nå inne i en grunntreningsperiode med mye fysisk trening og fokus på kondisjonsutvikling. Samtidig skal boksingen så klart jobbes med på best mulig måte, og jeg fortsetter konkurreringen utover høsten selv om ingen store mål foreligger helt enda. Allerede i morgen setter jeg må flyet til Tyskland og skal i løpet av uka delta på den store jenteturneringen Queens Cup i Stralsund(dette var også mitt første landslagsoppdrag i 2014). Denne gangen blir det en litt spesiell vri der jeg reiser og holder sammen med det svenske landslaget, da ingen norsk tropp ble sendt og det ei heller var noen norsk trener som kunne reise med meg. Gleder meg masse til å være i action igjen, og føler meg klar for å gi jernet i ringen!

Har også fått de gledelige nyheter om enda en kamp som venter to uker etter hjemkomst fra Tyskland. Denne finner sted på et stevne i Polen hvor jeg skal bokse mot en merittert polsk jente. Godt å vite at jeg har ytterligere ting å se frem til også etter ukas turnering, og at aktivitetsnivået kommer til å holde seg utover høsten. Her er det bare å holde seg fast!

Ny start

Kampen i Oslo Spektrum og alt som fulgte med hører nå fortiden til, og jeg kan ikke annet enn takke de som var med på å gjøre dette til den mest minneverdige kvelden så langt i livet mitt. ER fortsatt helt utrolig på at jeg fikk muligheten til å være del av en så stor begivenhet i norsk idrettshistorie. Følelsen av å gå opp i ringen foran 10.000 mennesker i salen er noe jeg skal ta med meg inn i neste treningsperiode som inspirasjon og en påminnelse om hvorfor jeg driver med denne sporten. Enda bedre ble opplevelsen av å kunne ta hjem en klar og komfortabel 3-0 seier mot en langt mer merittert og erfaren bokser som har holdt på siden hun selv var seks år gammel- beviser kun at "hardt abeid slår talent" enhver dag i året! 
Akkurat nå har jeg tatt meg en ukes velfortjent mental og fysisk rekreasjonspause for å bli enda mer sugen på grunntreningsperioden som starter neste uke. Enn så lenge nyter jeg ferietilstanden og passer på å hente meg inn for å bli 100% klar for de neste utfordringene som venter- om kun tre uker reiser jeg for eksempel på turnering i Tyskland.

En spesiell takk gis til min hovedsponsor J.I.Bygg A/S som har vært med meg på en så langt 10 måneders utrolig reise fra Nations Cup i Serbia og frem til Oslo Spektrum. Min progresjon hadde aldri vært mulig uten støtten jeg har fått herfra. Jeg er evig takknemlig!
Takk også til Norwegian Outlet som valgte å bli med på laget innfor kampen i Spektrum, jeg håper selvfølgelig at de også vil være med på eventyret videre.

Kvelden før kvelden

Har vært spennende og begivenhetsrike dager etter jeg kom hjem fra Tyrkia denne uka, og jeg har blant annet fått bli varm i trøya i mediebildet både i diverse artikler, offentlig trening i Østbanehallen torsdag ettermiddag og God Morgen Norge på TV2 i morges. Selv om det så klart er spennende og nytt med oppmerksomhet og mediarush er jeg veldig fokusert på oppgaven foran meg som finner sted litt før åtte i morgen kveld. I 4x2min skal jeg servere det norske folk min aller beste boksing og de som ikke er på plass i Spektrum har mulighet til å følge showet på TV3 fra 19:00. Vi sees i morgen kveld!

http://www.kk.no/showbiz/amat%C3%B8rbokser-madeleine-angelsen-18-lar-seg-ikke-p%C3%A5virke-av-fordommene-40806

Bilde: kk.no

EM i Ordu dag 8

Semifinalene er over og jeg kan med det konstantere at målet om EM-gull ikke gikk hele veien denne gang. En voldsomt sterk tyrker satte stopper for min seiersrekke i går kveld, og jeg må dermed innse at jeg havnet på tredjeplass i årets mesterskap. I forkant hadde jeg trodd at et tap skulle knuse meg fullstendig, men med vissheten om at jeg ikke kunne gjort noe mer eller annerledes for å oppnå et annet resultat gjør at jeg kan forsone meg med nederlaget på en annen måte. Selvfølgelig et det både bittert og leit å la gulldrømmen gå, og det er mange jeg gjerne ville delt denne seieren med. Vil gjerne få gitt en stor takk til min kjære landslagstrener Katrin Enoksson som har jobbet med meg gjennom to år, i medgang og motgang. Jeg har en urokkelig tro på måten vi jobber på og vet selv at jeg aldri kunne håpet på en bedre progresjon på den korte tiden jeg har konkurrert internasjonalt.Enock er også en fantastisk leder og coach som har inspirert meg til å jobbe hardt og seriøst for målene jeg har satt meg. Nivået på toppbokserne i verden er høyt, og det er ingen vei utenom tøff satsing og konkurranse for å jobbe i kapp og forbi. I går tapte jeg på EM- men dette er fortsatt bare starten!

En stor takk rettes også til J.I.Bygg AS for økonomisk støtte i tykt og tynt.

EM i Ordu dag 6

Tiden går fort når man har det gøy, og i dag er min siste "fridag" før jeg går opp i ringen igjen i morgen kveld for å prøve å ta meg til EM-finale. Anabelle tapte dessverre kampen sin mot Tyrkia på onsdag, men i mine øyne gjorde hun en fantastisk prestasjon og en kamp hun bør være svært stolt over- ting går definitivt frem og oppover for min gode landslagskamerat! Ellers har vi god tid til å være turister i tillegg til å se på kamper og holde i gang treningen. Det er første gang jeg selv er i Tyrkia og byen vi holder til i er spennende, turistvennlig og har mye å by på. Likevel skal det bli bra å være ferdig med dødtiden, for i morgen er det endelig klart for kamp, og tyrkeren skal virkelig få kjenne på hva som bor i denne nordmannen!!

Har de andre dagene vært livestreaming på YouTube, og jeg har kamp nr 6 fra stevnestart 17:00 norsk tid, vil dermed bokse ca 18:00-18:15. Legger ut link så snart jeg får tak i den som gjelder i morgen.

EM i Ordu dag 3

Er nå allerede inne i tredje dag av årets EM i Ordu. Kvartfinalen i går gikk helt etter planen der jeg tok hjem seieren etter en tøff kamp mot Ukraina. Motstanderen var en sterk angrepsbokser som var en del kortere enn meg, så det var viktig å holde hodet kaldt og beholde min foretrukne distanse. Alle dommerens var enige om at jeg var vinneren i gårdagens kamp, og jeg kan dermed fortsette med godt mot til semifinale mot Tyrkia om fire dager. Kommer til å ha god tid til å foreberede meg mentalt og fysisk, og trene godt de nærmeste dagene. I dag klatrer min lille bonussøster Anabelle Bruun inn i ringen mot en tyrker i 50kg, og min oppgave i dag er å heie henne frem! Må passe på å takke landslagstrener Katein Enoksson for utmerket coaching gjennom 2 svært givende år. Hadde aldri vært i nærheten av der jeg er i dag uten henne.

Forsøker å få oppdatert jevnlig under mesterskapet, og det er også mulig å følge med på www.boksing.no der de legger ut alt av nye hendelser.
 
Er dessverre ganske håpløst å få lagt ut bilder på denne siden med den dårlige internettforbindelsen vi har, men følg med på instagram @madelenelisabeth for stødige oppdateringer!

EM i Ordu dag 1

Første dag av det europeiske mesterskapet for junior/ungdom-jenter er i gang, og både innveiing og trekning er klargjort. I min vektklasse veide 8 jenter inn, som er en klar nedgang fra tidligere år. Dette vises også på det totale oppmøtet, da flere land har valgt å ikke turen på grunn av den politiske situasjonen i Tyrkia. Heldigvis merkes ikke dette her vi er, og jeg er 100% klar for å gå inn i ringen i morgen mot Ukraina. Dette er en av fire kvartfinaler og er dermed direkte medaljekvalifiserende. Innstilt på å ta denne seieren for både meg selv og Norge!

EM-laget i Ordu

Store ting i vente!

Endelig kan jeg gå ut med nyheten om at jeg er en av de heldige norske amatørbokserne som skal bokse på Cecilia Brækhus sitt proffstevne 01.oktober! Føler meg utrolig priviligert som får muligheten til å vise et fullsatt Oslo Spektrum og det norske folk hva jeg går god for i ringen, og gjøre en innsats for at enda fler skal få ta del i denne sporten som jeg selv har blitt så utrolig glad i. Er sselvsagt også beæret over å få opptre på samme arena som en så merritert og anerkjent bokser som Brækhus. Dessverre er alle billetter til Spektrum utsolgt for lenge siden, men kampene sendes direkte på TV, så jeg håper at så mange som mulig vil benke seg foran skjermen denne kvelden for å heie frem meg og de andre norske bokserne!

Jeg kommer til å møte en irsk jente som er like gammel som meg med nesten dobbelt så mange kamper og lang internasjonal erfaring. Ser utrolig mye frem til dette og satser alt på at det er jeg som får armen reist i Spektrum om bare mindre enn en måned! Likevel er det viktig at 100% av fokuset mitt nå vies til å gjøre EM om to uker til min største boksebragd så langt i karrieren- snart smeller det.

 

Bilde: First Lady Promotions

Boksetrening på leir i Polen

Den harde jobben fortsetter

Er nå inne i nest siste uke før det endelig er klart for europamesterskap i Tyrkia den 17.september. Etter sparring i Bergen i slutten av juli ventet mye egentrening og slitsomme dager med mye trening og hardt arbeid i Vestby og Oslo bokseklubbs lokaler, på styrkerommet og i løpesporet. Andre uka i august gikk turen til Poznan i Polen der jeg fikk sjansen til en ukes effektiv treningsleir under Per Arne Skau og Henning Lillejordet fra Jessheim og Grimstad BK. Treningen var i samarbeid med en polsk klubb, opplegget var variert der jeg fikk mye grundig teknikktrening, og tøff kampsparring en av de siste dagene. Da jeg kom hjem fra Polen var det rett på skolebenken ett par dager før jeg satt meg på bussen til Gøteborg og tilbrakte helgen med min landslagscoach Katrin Enoksson og fikk mye en-til-en teknikktrening som kom svært godt med. Tilbake i Oslo har treningsmengden blitt ytterlige intensivisert, og jeg har i skrivende stund en etterlengtet hviledag før den aller siste forberedelsen til EM starter i morgen- formtoppingsleir på Olympiatoppen i Oslo. Merker at kroppen har fått kjørt seg den siste tiden, og føler meg sikker på en suveren topp og svært god form til årets mesterskap. Med hardt arbeid kommer stor suksess. Det tror jeg på.

Bilde: Rolf Haug www.haugsbilsalg.no

Treningshelg i Bergen

Da har jeg nylig kommet hjem igjen etter tre dager med god trening i Bergen. Med tidligere landslagsboksere Fam Elgan og Britt Janne Mardal ble det unnagjort 18 runder tøff og god sparring over fredag og lørdag. Hard og utfordrende kampsparring er noe jeg ofte kan savne i hverdagen i mangel av nye sparringspartnere, så denne turen var veldig nyttig og givende for meg. Trente også en del tekniske økter utendørs i Bergen sentrum og kjørte et par kondisjonsøkter. Også veldig hyggelig å møte bergensjentene igjen som har mye tips og råd å tilføre meg som er litt nyere i gamet. Håper på et fortsettende samarbeid med disse to, slik at vi sammen kan bli så gode som overhode mulig!

J.I. Bygg AS har lagt til en presentasjon av meg på sine nettsider som kan sees her:
http://www.jibygg.no/article/182/boksetalentet-madeleine-angelsen
Som alltid skal de takkes for sponsing til også denne turen som muliggjør videre satsing. Tiden frem mot EM i september kommer til å gå veldig fort unna, så treningen må planlegges nøye om gullmedaljen skal bli med hjem til Norge. Snart går turen til Polen for en fem dagers treningsleir som forhåpentligvis blir et godt tilskudd i treningsbanken!

Monkstown Box Cup 2016

Hjemme igjen etter en fantastisk tur på Irland! Dessverre møtte ingen av de påmeldte opp i min klasse, men ettersom arrangørene var svært velvillige og fleksible, ble det ordnet en direkte finale for meg mot en irsk seniorjente i vektklassen over. Dette var litt av en utfordring, og det ble viktig for meg å holde hodet kaldt gjennom hele kampen som ble veldig tøff og tidvis rotete. Klarte å løse oppgaven på en god måte, og etter endt fjerde runde var alle dommerne enige om hvems om hadde vunnet. Turen kunne altså til slutt krones med gullmedalje!
 For de som har abonnement kan dere lese mer på Vestby Avis sine nettsider:

http://www.vestbyavis.no/sport/vestby/boksing/vant-mot-tyngre-seniorbokser/s/5-53-81565

Som alltid vil jeg takke J.I. Bygg som gir støtten som skal til for at jeg kan reise til utlandet og bokse!

http://boksing.no/2016/06/damer-junior-og-ungdomslandslaget-i-slovakia-boxing-cup/

2016 så langt

Nations Cup 2016
Ruma, Serbia

Dette året fikk en knallstart i Serbia der jeg tok gull i 64kg ved å vinne over Russland i både kvart- og semifinale for deretter å beseire India i finalen. Det var en utrolig god følelse å stå øverst på premiepallen, med store boksenasjoner under meg!

Etter turneringen i Serbia fulgte mange treningsleire i Oslo med Team Tokyo, der jeg trente med landslaget på Olympiatoppen. Fikk også være med på en sparringsleir i forkant av seniorenes OL-kval, og sparret da med Danmarks OL-håp Yvonne Rasmussen. Siden dro jeg og Patricia Martinsen på treningssamling i Danmark og fikk verdifull sparring og teknikktrening med de danske jentene. 

Mye kondisjon- og styrketrening har blitt nedlagt gjennom våren, og boksemessig var jeg ikke helt på topp i lagkampen jeg fikk være med på i Poznan i mai. Vant likevel forholdsvis lett over min polske motstander og tok med meg godfølelsen hjem til Norge der formen ble spisset før landslagsturnering i Slovkaia denne måneden.
Dessverre møtte kun én annen bokser opp i min klasse, og jeg fikk da gå direkte finale mot Ungarn. Kjente virkelig at formen var god på treningene i forkant av kampen, utbokser motstanderen min fullstendig fra første runde, og kampen stoppes etter telling i runde 2. Norge gjorde det sterkt i denne turneringen der Anabelle Bruun fra TK tok sølv etter seier over Slovakia i semifinalen. og Patricia Martinsen fra OBK vant sin finale over Litauen. To gull og et sølv!

Vil passe på å takke sponsorene mine J.I. Bygg A/S som gjør det mulig for meg å reise med landslaget. Det er svært viktig for meg å få gått kamper og skaffe meg internasjonal erfaring, og derfor er økonomisk støtte uvurderlig hjelp!
Snart går turen til Monkstown-turneringen på Irland, så stay tuned!

Her vil det være mulig å følge meg på mine reiser i utlandet, turneringer, kamper og treningsleir!
Følg meg gjerne på sosiale medier;
Instagram: madelenelisabeth
Snapchat: maddusen