Oppdateringer 2018 del 2

25. nov, 2018

Det er på høy tid at jeg kommer med en oppsummering av hvordan årets VM endte for norsk del. Mye av grunnen til treg og lite oppdatering er at internettilgangen i India var meget ustabil, og at andre ting har oppholdt meg etter hjemturen. Oppgjøret i 1/16-finalen mot Taiwan ble en tett og jevn kamp, der jeg etter endt tredje runde var stygt redd for at VM var over for meg. Ganske riktig vant Chinese Taipei-bokseren med enige dommerstemmer, og alt jeg kunne gjøre var å takke for laget og forkate turneringen. Det er bittert å ryke i første runde, men dette er tross alt skjebnen for 50% av alle som går inn i konkurransen. Mange av de aller sterkeste bokserne i hver vektklasse taper første kampen i mesterskapene, fordi de uten siding møter motstand som er sneppet vassere allerede i første kamp. Andre kommer mye lengre enn forventet fordi de i motsetning har en gunstig trekning med mindre merittert motstand de innledende rundene. i New Delhi fikk jeg pent sitte og se på at motstandere jeg tidligere har slått tok seg videre i turneringen, og på finaledagen tok (som jeg hadde mistenkt litt fra starten) jenta jeg tapte mot den siste av fem seiere og kunne motta gullmedaljen for VM 2018. Jeg tapte altså første kamp mot den aller beste bokseren i klassen; og så tøff trekning kan man altså ha i blant!

Dagene etter kampen min fikk jeg mye god sparring med forskjellige motstandere fra hele verden. Med et tilbakeblikk føles turen på ingen måte bortkastet eller mislykket, jeg returnerte til Norge som en mer kompetent og rutinert utøver enn da jeg dro. Jeg vet også nå at jeg holder nivået med de avsolutt beste bokserne i verden. Veien til toppen er lang, og marginene er ørsmå mellom de aller beste. Her jeg står i dag virker det litt hårete målet om OL i 2020 plutselig ikke like uoverkommelig som mange har ment at det kanskje er. Jeg har stor tro på min egen fremgang g utvikling, og er hellig overbevist om at det snart er jeg som står på øverste trinn av pallen. En kort ferie fra boksing venter meg nå før jeg går tilbake til tegnebordet og setter inn støtet for neste sesong. Tusen takk til alle som har fulgt meg frem til Vm, og til alle som er med på den daglige jobben. Takk også til mine sponsorer fra Vestby, J.I. bygg AS og Viken Sport Arena AS

15. nov, 2018

Da er jeg endelig oppkoblet godt nok til å kunne oppdatere litt om hva som skjer i India. Er inne på fjerde dagen i New Delhi, og i dag starter turneringen med innledende kamper på VM. Trekningen ble gjort i går, uten innveiing, og jeg ble trukket til 1/16-finale mot Chinese Taipei den 16.november, altså i morgen. Har forberedt meg på best mulig måte til mitt første verdensmesterskap, og har en trygg og god følelse innfor første kamp. Møter en meget kompetent bokser i morgen som blant annet har bokset OL i Rio for to år siden. Jeg er veldig bevisst på størrelsesomfanget av oppgaven som ligger foran meg, men på samme tid hsr det aldri vært snakk om å dra til Vm for å «håpe på» å få noen lett matching. Dette er et mesterskap der det kommer til å være beintøft fra første til siste sekund. Alt som ligger utenfor min påvirkningskraft er det om å gjøre å bruke minst mulig tid på, og heller vie kreftene til å mobilisere all den kløkt og bokseintelligens jeg kan i morgendagens kamp. Jeg har aldri vært så godt forberedt eller så moden for en utfordring som jeg er i dag. Jeg er klar for hvem enn som blir plassert på andre siden av ringen for meg.

Til alle som følger med på meg i VM, så ligger streaming på Aiba sine offisielle nettsider. Jeg kommer til å gå i ringen omtrent 15:30 indisk tid, altså rundt 11:00 i Norge. Det er også daglig oppdatering i Vestby Avis under mesterskapet.

Vil takke alle som har bidratt i oppkjøringen og for alle lykkeønskinger og gode ord. Gleder meg oi å sette i gang i morgen!

28. okt, 2018

Helga er omsider over, og jeg har for andre gang deltatt i Trondheimklubben B-30s etter store internasjonale bokseturnering Legacy Box Cup. I fjor møtte jeg en mindre rutinert russisk bokser og tok med meg rubbel og bit hjem, med både mestrevlete, pokal og medalje. I år var prognosen en helt annen med sterk motstand fra Polens landslagsbokser og sølvmedaljør fra EU-mesterskapene, Hanna Solecka. For en gangs skyld ventet skikkelig internasjonal motstand meg innenfor Norges grenser. 

Med godt fokus og innstilling på egen prestasjon og taktikk gikk jeg inn med lave skuldre og høyt fokus. Det ble en jevn åpning men jeg styrer i land runde for runde ved å kontrollere distansen og etterhvert tempoet. Motstanderen min er både tyngre og sterkere enn meg, men etter endt kamp er dommerne helt enige om at jeg er vinneren i oppgjøret. Dette var en utrolig positiv opplevelse for meg, og en god boost i forkant av mesterskapet jeg står ovenfor. Etter finalene ble det også annonsert at jeg også i år var kåret til turneringens beste kvinnelige bokser, og jeg kan vende tilbake til Oslo like medaljert som for ett år siden.

På fredag går turen til Frankrike og absolutt siste formtoppningsleir før VM i New Delhi. Jeg går en spennende tid i møte det hver minste detalj er med på å avgjøre hvor godt jeg treffer toppformen. Jeg er klar for å gå inn i min egen lille boble, og sette fokus på oppgaven som ligger forut. Takk til hele mitt team og sponsorer. Dere er alle en viktig brikke for å få puslespillet til å gå opp!

28. okt, 2018
28. okt, 2018

Tok med meg en god sølvmedalje hjem til Oslo etter to meget stabile kamper på høyt nivå i Tammer-turneringen. Har i ettertid hørt mer enn en gang og fra flere hold at jeg burde fått seieren i kamp nr 2 mot Ukraina også, men det er ikke det fokuset mitt ligger nå. Jeg ser fremover mot det som virkelig er viktig, og tar med meg haugevis av god erfaring og selvsikkerhet fra Finland. Jeg er virkelig inne på et godt spor i utviklingen nå, og gleder meg masse til fortsettelsen.