Oppdateringer 2018 del 2

28. okt, 2018

Vinner første kamp i Tampere 4-1 over Emilie Sonvico fra Frankrike

19. okt, 2018

Det har vært stille fra meg en stund på denne siden, men jeg kan forsikre alle og en hver om st jeg ikke har gått inn i pensjonisttilværelsen helt enda. dager og uker med trening og skolearbeid flyr unna, og VM i India nærmer seg med stormskritt! I starten av november venter siste del av oppkjøringen før jeg igjen setter meg på føyet til New Delhi- denne gangen som en del av det lille landslaget vårt, og med mesterskapsmedalje i sikte.

I skrivende stund befinner jeg meg i Tampere, Finland, og er kun timer unna min første kamp i Round Robin (alle møter alle, gruppespill) under helgas turnering. Jeg møter i dag en sterk fransk jente i 69 kg, og spisser klørne for å vise hvor skapet skal stå! I morgen eller søndag blir det nok en kamp, og jeg ser frem til en steintøff helg hvor jeg virkelig får testet meg mot eliten før VM. Takk til dere som fortsetter å følge med og heie på, og takk til mine sponsorer som gjør reisen mot toppen mulig. Nå er det dags!

17. sep, 2018

Som alle spennende ting som en gleder seg til kom også høstens sesongstart plutselig og rett som det var, og med god grunntrening og mengdetrening i sommer har jeg lagt et godt grunnlag for å forbedre meg som bokser de kommende månedene. Første turnering skulle bli i min nye vektklasse, som også er en av klassene kvinner kan kvale inn til OL i, 69kg. Jeg har blitt både tyngre og sterkere i løpet av sommeren, og følte meg klar til å debutere forrige uke. Turen gikk med landslaget til den tradisjonsrike Ahmet Cömertturneringen i Istanbul, Tyrkia. Allerede flrste dag vi veide inn bokset jeg kvartfinale, og møtte tidligere sølvmedaljør fra EM og nr 9 i verden fra Wales. Bokset helt på det jevne med motstanderen min og satt flere tunge treff i kampen, men på dette nivået holdt det ikke til en seier, og jeg røk dermed ut av turneringen første dag med dommerstemmene 1-4. Det er ingenting jeg misliker mer enn å tape, og det var selvfølgelig et stort personlig nederlag å måtte observere resten av turneringen fra tilskuerbenken. Det ble gode dager med trneing for meg i Istanbul, og jeg er nå tilbake i Oslo og forbereder meg til neste turnering som går av stabelen i Valencia om litt over en uke. Satser på å heve nivået ytterligere og ta hjem medaljen i denne omgang! Snart er det dessuten tid for å sette innn støtet mot mitt første verdensmesterskap i New Delhi allerede i november. Takk til alle som er med på veien dit og heier og støtter uansett hva.

13. aug, 2018

Tiden har flydd siden det siste innlegget mitt her, og jeg må nesten klype meg i armen når jeg tenker på at det nesten er en måned siden jeg la ut på tur, alene og forventningsfull, uten noen anelse om hva som ventet meg i India. Internettilgangen har ikke vært så stødig som det jeg er vant med i Norge, så det er grunnen til at jeg har oppdatert svært lite fra New Delhi. Jeg kom tilbake til Oslo på formiddagen i går, og selv om India har vært et eventyr og en positiv opplevelse, var det godt å sette føttene på norsk jord igjen!
De siste tre ukene har inneholdt mye trening og lærerik undervisning fra kompetente trenere og instruktører. I New Delhi bodde jeg med 40 indiske jenter fra bokselandslagt på et internat kalt Indira Ghandi Sport Stadium, der også idrettsutøvere fra andre idretter bor og trener. Jeg delte rom med én annen jente, ble servert tre måltider i messen daglig og stilte opp for "assembly" (opptelling) og trening to ganger om dagen. Med et sånt tidsskjema, der jeg forutenom trening og oppmøter brukte tiden til å lese meg opp på pensum fra universitetet (jeg har eksamen i oktober), gikk tiden forsvinnende fort, og det var kun to dager i løpet av mine tre uker i byen at jeg og noen av de andre jentene stakk snuten utenfor gjerdet for å ta en titt i byen. For meg var dette perfekte forutsetninger for å legge all min energi til boksingen, uten andre distraksjoner som finnes i et "normalt" liv. Jeg fikk føle på hvordan det er å være landslagsutøver i andre boksenasjoner, og har reflektert litt over hvordan deres situasjon skiller seg fra min- både på godt og vondt! Samtidig har jeg lagt merke til hvordan en ambisiøs idrettsnasjon jobber i forhold til min egen satsning, og der er det gøy for meg å legge merke til at jeg selv har et godt opplegg som skiller seg lite fra slik de utdannede trenerne i f eks dette landet legger opp treningsplanen for sesongen. 

For å gjøre en lang historie kort har jeg hatt et meget innholdsrikt og givende treningsopphold disse ukene i India. Jeg vil rette en enorm takk til alle som har vært med på å trekke i tråder for at reisen skulle gå i boks, både min tidligere landslagstrener Katrin Enoksson og head coach for det indiske herrelandslaget Santiago Nieva (tidligere trener for Sverige). Ikke minst vil jeg takke sponsorer og idrettslaget i Vestby; uten dem hadde reiser som dette vært fullstendig ugjennomførbart.

Nå går klokka snart mot sesongstart, og jeg gleder emg veldig til å ta fatt på neste trinn som leder mot OL i Tokyo. Denne høsten vil jeg for første gang konkurrere i min tentative vektklasse for de olympiske lekene, nemlig 69kg. Det vil si at jeg kommer til å ha en del omstillinger å forholde meg til, samtidig som en stor jobb skal nedlegges i den fysiske treningen. Til syvende og sist vil dette være en viktig forberedelse for å gjøre meg klar til min livs prestasjon om bare litt over ett og et halvt år. Men, unsett vekt, størrelse, alder eller kjønn; det er nevene som må snakke til slutt.

13. aug, 2018

Tre uker med sparring og fysisk trening har blitt nedlagt med det indiske damelandslaget; til sammen 38 økter og 50 timer med trening