Innimellom reiser

Det drar seg for alvor til mot OL-kvalik nå, og jeg er hjemme to korte uker i Oslo for å puste litt i bakken. Har tilbrakt en virkelig god uke med trening i Helsinki sammen med det norske laget, bestående av meg og Mindaugas som er tatt ut til kvaliken i London 11-23.mars, og Don Emini og Martin Skogheim som for øyeblikket forbereder seg til NM i Trondheim andre helgen i mars. Som mange har fått med seg vil NM gå av stabelen uten min deltakelse også i år, og dette er rett og slett grunnet viktigere mål som har stått på agendaen i lang tid. Akkurat nå er det kun ett mål jeg har for øye, og det er å kvalifisere til OL i Tokyo til sommeren. NM kommer igjen neste år og året etter- men det er fire nye år til OL arrangeres igjen. For meg er det en smal sak å velge bort norgesmesterskapet, og jeg er helt sikker på at det er det riktige å gjøre for å stille med best mulige forutsetninger i London om to drøye uker. Førstkommende uke blir min siste i hjembyen før turen går til Sheffield i England for den siste treningsleiren på planen. Det blir høykvalitet -sparring og trening med noen av europas absolutte toppboksere, noe jeg kommer til å dra god nytte av den siste tiden nå før det smeller for alvor. Deretter går turen omsider til London. 

Bruker mellomdagene i Oslo til å samle overskudd og trene i vandte omgivelser på toppidrettssenteret og Oslo bokseklubb, passe på å slappe av med venner og familie, før jeg pakker reisekofferten igjen til helgen.

Vil gjerne får takke alle som følger med, heier og gir støtte i forskjellig form. Jeg setter utrolig stor pris på alle og enhver av dere. Det har betyd mye i årene som har gått, og slutter ikke å gi meg det lille ekstra pushet jeg trenger i hverdagens opp- og nedturer. Tusen takk til alle sammen <3

Kvartfinale på Strandja 2020

I går ettermiddag gikk jeg og Martin Kitel nok en gang frem til ringen her i Sofia for å måle krefter mot hjemmehåpet fra Bulgaria. Det var godt å få den verste ringrusten av på tirsdag, og jeg følte meg opplagt og klar for oppgaven. Jeg leverte i går en av mine beste kamper i karrieren, og det var vellykket å holde seg til taktikken vi hadde lagt på forhånd. Jeg fikk til mye av det jeg hadde satset på, og satt inn mange gode støt mot den aggressive bulgareren. Dette var ikke nok til å vinne kampen, og vi måtte forlate konkurransehallen med et ferskt tap i startboka. Det er aldri gøy å tape, og skuffelsen i etterkant er noe av det kjipeste med denne sporten- noe alle boksere kan skrive under på. Selv om det er tungt med et nederlag tar jeg med meg mange gode elementer fra kampen og ser fremover med enda større motivasjon og sult enn tidligere. Dette er det jeg virkelig elsker å drive med, og det er veldig tilfredsstillende å oppleve at det går fremover, sakte men sikkert. Det er en spennende tid som kommer med konkurranser og forberedelser, og jeg må ha tålmodigheten til å ta én ting av gangen før den virkelige prøven kommer i midten av mars. Jeg er ute av turneringen nå- men langt fra ferdig!

De gjenværende dagene skal jeg og Martin, som er de eneste gjenværende medlemmene av den norske truppen i Bulgaria, benytte muligheten til å sparre mot andre boksere i verdenstoppen og fokusere på de tingene som må utvikles i de kommende ukene. Allerede neste helg går Golden Girl-turneringen av stabelen i Borås, og jeg gleder meg veldig til å kunne gå opp til kamp igjen om kort tid.

Hjertelig takk til alle som har kommet med lykkeønskinger og gode ord denne uka. Som alltid takk til sponsorene mine og Vestby IL for all hjelp og støtte.

Strandja International Tournament 2020

5-0 i 1/8-finale mot Spania

Den tradisjonsrike Strandjaturneringen arrangeres i år for 71. gang, og fjerde gang jeg veier inn til denne svært tøffe og etablerte turneringen. Det er ikke uten grunn at turneringen blir omtalt som et "lite VM," med de aller beste deltakerne fra respektive land fra hele verden. Med de kommende kontinentale kvalturneringene rett rundt hjørnet er konkurransen svært skarp i år. 253 boksere fra 34 forskjellige land har kommet sammen for å konkurrere denne uka i Sofia, Bulgaria.

I går var første turneringsdag, og alle vi fire fra Norge skulle i ilden. Mindaugas og Martin startet ballet med to fine 5-0 seiere over Makedonia og Polen. På kveldsøkta fikk jeg prøve meg mot spanske Patricia Martin, som kom ned fra vektklassen over. Jeg fikk jobbe intenst i 9 minutter, men kunne reise armen etter endte 3 runder, og vant en fin åpningsseier med 5-0. Don gjorde en imponerende prestasjon mot en langt eldre og mer rutinert franskmann, men måtte dessverre bukke under med tap i lagets siste kamp.

For meg er neste stopp kvartfinale på torsdag, der jeg møter tidligere europamester fra Bulgaria. Dette er en sterk, eksplosiv og meget kompetent motstander som jeg gleder meg til å måle krefter med. Jeg har en god følelse av trygghet og tillitt til meg selv og boksingen min. Nå gjelder det å lade batteriene før neste dyst.

Hjertelig takk for alle lykkeønskinger og gratulasjoner så langt, og takk til alle som støtter meg der hjemme og på plass her i Sofia.

J.I.Bygg AS har blitt med som sponsorer enda et år. Det betyr enormt mye for meg å ha de i ryggen, både for tiltroen de viser meg som ung utøver og det at jeg kan representere et stort firma fra hjemstedet mitt. Jeg vil gjøre det klinkende klart at, trening og talent satt til side, satsingen min ikke ville vært mulig uten den økonomiske støtten de har gitt meg gjennom 4 år. Det er med stolthet jeg bærer logoen deres på brystet når jeg går i ringen. Fra bunnen av mitt hjerte, uendelig stor takk!

Treningssamling i Oslo

Det norske laget var heldige nok til å få besøk av det finske landslaget samt en håndfull svenske boksere, og det ble holdt treningssamling på Olympiatoppen i Oslo fra onsdag til søndag uken som var. En meget god start for oss alle på det nye året, og gjennom mange timer god trening med høy kvalitet er vi klare for nye utfordringer i ukene som kommer.

Programmet for treningsleiren besto av til sammen 11 økter av varierende lengde og intensitet, og en hel del fri sparring. På Olympiatoppen hadde vi god restitusjon og mat mellom øktene, og jeg hadde også mulighet til å trene styrke på gymmet der etter boksetrening flere av dagene.
Jeg ser på det som en viktig del av treningsleir at vi bor, spiser, trener og lever sammen i de dagene vi "er på jobb", ettersom det er slik det også vil være når vi er ute på turneringer og leire i utlandet. Vi er en god gjeng som skal satse mot OL dette vårhalvåret, og jeg ser frem til tiden som kommer med Mindaugas, Don, Martin som kollegaer og Martin Kitel som lagleder.  

Vil takke for en fin leir til både lagkamerater, trenere og dere som følger med og heier. En stor takk også til sponsorene mine i J.I.Bygg AS som gjør det mulig for meg å satse hele veien inn til OL!